Inleiding door Hans

27-09-2005

Beste geloofsgenoten, broeders en zusters,

Mag ik me even voorstellen; ik ben Hans, geboren en getogen in Brabant vanaf 1965.
Ik ben vanaf mijn jeugd redelijk intensief met mijn geloof bezig geweest, als kind een Brabantse katholieke opvoeding genoten bij mijn ouders, grootouders en later op school.
Als kind was ik al zeer geïnteresseerd in de kinderbijbel en ik tekende regelmatig de kruisweg van Onze Lieve Heer.

Schijnbaar ben ik 2x gedoopt, (1x direct bij de geboorte en daarna nogmaals in de kerk). Mijn eerste communie deed ik voordat ik m'n officiële Eerste H. Communie gedaan had. Na het vormsel ben ik echter afgedwaald totdat ik op 27 jarige leeftijd mijn geloof weer had hervonden. Dit gebeurde na een reeks tegenslagen en ervaringen waarbij de toevalligheden en de bewijzen zich opstapelden totdat ik er niet meer omheen kon. In die tijd ben ik via vrienden "De Bron van het Geluk" tegengekomen en was behoorlijk onder de indruk van de inhoud.  Vrij snel daarna ben ik De Bron zelf eens helemaal gaan doen dus elke dag een jaar lang 15 gebeden. Ondertussen was Peter ook zijn ontdekkingstocht in het geloof begonnen.

Hierna hebben we van het boekje de eerste digitale versie gemaakt, met de bedoeling om het te vermenigvuldigen en vervolgens te verspreiden. Dit hebben we uiteindelijk ook werkelijk gedaan. Daarna volgde al snel het boekje met de rozenkransgebeden. Na diverse gedrukte uitgaven hiervan, die door ons werden gesponsord en gratis werden verstrekt, is Peter met de eerste versie van de website begonnen, eigenlijk met hetzelfde doel. Deze website werd meteen uitgebreid met een gebeden bibliotheek zodat mensen hier voor specifieke doelen gebeden konden opzoeken. Ook werden onze bedevaarten hieraan toegevoegd. De site sloeg goed aan en we hebben talloze leuke reacties gehad via e-mail.

De inhoud van de eerste website heeft Peter nu in een nieuw jasje gestoken; het doel is echter hetzelfde gebleven. Met de nieuwe opzet zijn we ook in staat om sneller en gemakkelijker uit te breiden en eventueel nieuwe onderdelen toe te voegen.

Hopelijk geeft deze site met gebeden u veel voldoening. Hij is in elk geval samengesteld met heel veel toewijding en, zoals de titel al zegt, "In de Geest van Gebed"

Ik wens u veel devotie en Gods zegen,

Hans