Inleiding door Peter

27-09-2005

Mijn welbeminde broeder / zuster,

Toen ik mijn geloof in Jezus Christus vond op 29 jarige leeftijd, moest ik bij het begin beginnen.

Ik heb het Nieuwe Testament gelezen en langzaamaan werd het me allemaal een beetje duidelijk waar het om draaide: de liefde van God voor Zijn kinderen.

Ik kende geen enkel gebed, zelfs het Onzevader en het Weesgegroet niet. Dat heb ik opnieuw van buiten moeten leren. Na enige tijd zijn daar ook kerkbezoeken bijgekomen en daarna de biecht. Ik vond het moeilijk om te bidden tot God, ik wist niet wat te zeggen. In mijn eigen woorden kwam ik al een eind, maar ik had de behoefte aan gebeden voor een specifiek doel. Ook het leren van de rozenkransgebeden was niet makkelijk. Tegenwoordig kent niet iedereen ze meer en hoe men ze moet bidden. Daarom ben ik begonnen met het uitgeven van enkele boekjes waarin die gebeden beschreven staan. Toen zo langzamerhand de meeste mensen die ik ken zo'n boekje hadden, ben ik gaan zoeken naar een ander medium om ze te verspreiden. Dat is dus het internet geworden.

Op deze site kan men zien hoe men een rozenkrans moet bidden. Er is onder andere ook een bibliotheek met gebeden voor diverse gelegenheden en intenties, en ik heb "De Bron van het Geluk" toegevoegd. Deze laatste verzameling gebeden heeft me in het begin zeer geholpen op mijn zoektocht naar God, en was tevens mijn "bedankje" voor het openen van de deur na zoveel geklop.

Ik hoop dat u net zoveel vreugde mag beleven aan deze gebeden als ik.

Groet, Peter.